Beugels voor kinderen

Beugels voor kinderen

Veel kinderen zijn enthousiast om een ​​beugel te krijgen. In hun ogen zijn beugels een overgangsritueel dat aangeeft dat ze binnenkort tieners zullen zijn en dat is een bijzondere ontwikkeling.

Meer zelfvertrouwen

Een beugel is er niet alleen voor een mooie lach. Het dragen van een beugel voorkomt ook fysieke problemen op latere leeftijd door scheefstand van de tanden die kunnen leiden tot problemen met kauwen, slikken maar ook praten.

Voordelen van een beugel voor kinderen:

  • Beter zelfvertrouwen
  • Goed kunnen communiceren
  • Gebitshygiëne
  • Prachtige lach

Veelgestelde vragen over beugels voor kinderen

Wanneer kan uw kind met orthodontie beginnen?

U kunt op elke leeftijd met orthodontie beginnen. Wanneer een kaakcorrectie noodzakelijk is het beter op vroege leeftijd in de groeifase te starten. De American Association of Orthodontics adviseert dat kinderen op 7-jarige leeftijd worden gezien door de behandelaar of eerder, indien de ouders, tandarts of kinderarts hiervoor de noodzaak inzien.

Hoe lang duurt een beugel behandeling?

Een beugel wordt meestal tussen de 1 en 2,5 jaar gedragen, maar dit hangt af van de diagnose en het behandelplan van uw kind.

Kan ik nog sporten met een beugel?

U kunt prima sporten met een beugel. We adviseren u wel om bij een contactsport een speciaal bitje te dragen die over uw beugel past.